Hoop

Opnieuw een reis naar Oeganda. Ik heb mijn T-shirt aan, die van de reis uit 2020 die niet doorging in verband met Covid-19. Vandaag mogen we eindelijk. Met een negatieve PCR-test op zak en eentje op de luchthaven van Entebbe voor de boeg reizen Cees en ik af voor een voorbereidende reis. Het zaakje moet weer aangezwengeld worden, nieuwe contacten moeten worden gelegd, oude weer verstevigd. Ik ben ontzettend benieuwd wat corona heeft aangericht in dit land. Niet alleen wat betreft onze contacten maar vooral ook wat het gedaan heeft met de mensen. Al die kinderen en studenten die weer naar het platteland zijn teruggegaan en daar zijn getrouwd, kinderen hebben gekregen en te werk zijn gesteld? 2 Jaar zijn de scholen en universiteiten op slot geweest...in Nederland was het moeilijk maar dit is andere koek!

Eerst een bruiloft van oud-leerling en s2u-ambassadeur Jonathan van Schoonhoven, dan diverse afspraken met milieuorganisaties, spreken over de klimaatnoodtoestand in Oost Afrika en de geopolitiek rondom olie, Chinese invloeden en the Russian connection van Oeganda. Heel benieuwd of we daar uiteindelijk onderwijs van kunnnen maken voor onze leerlingen. Hopelijk lukt het ons om bruikbare contacten te leggen met 'topuniversiteit'  Makerere en kunnen we onze bestaande projecten bestendigen.

Wat een wereld he, zo van de corona in de hulpacties voor Oekraïense vluchtelingen naar een plek waar de gevolgen van klimaatverandering al zeer sterk gevoeld worden en waar vooral vrouwen het verschil  maken. Welke dwarsverbanden kunnen we ontdekken en kunnen wij dan van het CLV uiteindelijk een mooiere leeromgeving maken?

Jullie kunnen het meemaken in de blogs die ik regelmatig hoop te posten (als het lokale internet ons goed gezind is!) 

Reacties

  1. Goede reis toegewenst, veel plezier en pas goed op jezelf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk om weer te kunnen lezen, ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en projecten.
    Goede reis gewenst

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

The 'Wedding'

Tot ziens, Afrika

East African Crude Oil Pipeline (EACOP)